Welkom bij Eskrima-Almere

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil je leren vechten met wapens? Als het gaat om het vechten met wapens is het moeilijk om de Filippijnse vechtsporten - ook bekend als Eskrima, Kali of Arnis - over te verslaan. Trainen in de Filippijnse vechtkunsten is uitdagend en verbetert jouw focus, zelfvertrouwen en niveau van fitheid.
In tegenstelling tot de meeste krijgskunstsystemen die het ongewapende gevecht benadrukken alvorens met wapens te trainen, benadrukken de Filipijnse vechtsporten het leren omgaan met wapens eerst. Training omvat het leren hoe je met messen en stokken omgaat. Die vaardigheden zijn dan gemakkelijk overdraagbaar naar geïmproviseerde wapens en het ongewapende gevecht.
Filippijnse gevechtskunsten zijn zowel een praktische methode van zelfverdediging als een vechtsport.

Eskrima-Almere  is een onderdeel van DKMF Fight Concepts, een martial arts organisatie die een breed scala aan lessen, trainingen en workshops aanbiedt. De reguliere wekelijkse lessen geven we in Almere. Daarnaast geven we trainingen aan professionele organisaties.
Eskrima, Kali en Arnis zijn de verzamelnamen van de Filipijnse krijgskunsten, eeuwen geleden ontstaan en hebben zich voortdurend verder ontwikkeld voor hun functie in oorlogen. Met Eskrima leert de eskrimador gewapend en ongewapend vechten en zich te verdedigen.
Eskrima is een systeem, geen verzameling van afzonderlijke techniekjes maar een krijgskunst met een zorgvuldig uitgekiende opbouw die je in staat stelt de principes van het gewapend vechten door te trekken naar ongewapende zelfverdediging.
Je wordt getraind in alle mogelijke aspecten van de moderne zelfverdediging: stok, mes, klemmen, stoten, trappen, dubbel stok, stok en mes, grondwerk...

Eskrimatraining
Je begint in de eerste plaats te trainen met de rotanstok van ca 80cm en een veilig oefenmes. Je leert de verschillende aanvalsmethoden, ontwapeningen, klemtechnieken en controles d.m.v. stok en mes.
De training besteedt veel aandacht aan het werken met 2 stokken en/of messen, of een combinatie, tegelijkertijd.
Deze oefeningen ontwikkelen een buitengewone coördinatie, souplesse, beweeglijkheid en gratie. Aangezien de wapens slechts verlengstukken van de armen zijn kun je deze technieken net zo makkelijk in het ongewapend gevecht toepassen.
Een van de sterkste punten van Eskrima is dat je het in elke andere martial art kunt integreren.

Het doel van de training is echter niet alleen fysieke weerbaarheid, maar ook de ontwikkeling van het zelfvertrouwen, stressbestendigheid en het bieden van de uitlaatklep waar iedereen wel eens behoefte aan heeft.
Eskrima training vindt plaats in Almere op donderdag vanaf 19:00 uur. Elke zaterdag is er van 10:00 -12:00 uur een gecombineerde Eskrima en Pangamot/Panantukan training. In deze training worden de toepassingen voor typische straatsituaties getraind. Straatsituaties waar wapens gebruikt worden in combinatie met ongewapende agressie.
Info over  Pangamot / Panantukan vind je HIER