Ontdek de kracht van Eskrima: Filipino martial arts voor jouw fitheid én zelfverdediging

Welkom bij Eskrima Almere

Op zoek naar een nieuwe sport? Een nieuwe uitdaging?

Probeer eens Eskrima. Eskrima is een wapengebaseerde sport uit de Filipijnen. Trainen in de Filippijnse vechtkunsten is uitdagend en verbetert jouw focus, zelfvertrouwen en niveau van fitheid.

De vaardigheden die je leert in Eskrima zijn gemakkelijk overdraagbaar naar geïmproviseerde wapens en het ongewapende gevecht.

Filipijnse gevechtskunsten zijn zowel een praktische methode van zelfverdediging als een vechtsport.

Eskrima, wat houdt dat nu in?

Eskrima, Kali en Arnis zijn de verzamelnamen van de Filipijnse krijgskunsten, eenwen geleden ontstaan en zich voortdurend ontwikkeld voor hun funcie in oorlogen. Eskrima leert de beoefenaar gewapend en ongewapend vechten en zich te verdedigen.

Eskrima is een systeem, geen verzameling techiekjes maar een krijgskunt met een zorgvuldig uitgekiende opbouw die je in staat stelt de principes van het gewapende gevecht door te trekken naar ongewapende zelfverdediging. 

Eskrima is veel  meer dan alleen vechten

Eskrima specifieke oefeningen ontwikkelen een buitengewone coördinatie, souplesse, beweeglijkheid en gratie. Aangezien de wapens verlengstukken van de armen zijn kun je deze technieken net zo gemakkelijk in het ongewpend gevecht toepassen.

Een van de sterkste punten van Eskrima is dat je het in elke andere martial art kunt integreren.

Het doel van de training is niet alleen fysieke weerbaarheid maar ook de ontwikkeling van zelfvertrouwen, stressbestendigheid en het bieden van de uitlaatklep waar iedereen wel eens behoefte aan heeft.

Wanneer en wat?

We trainen tweemaal per week: op donderdag van 19:00 - 20:00 uur. Dat is één uur techniek training en elke zaterdag van 10:00 - 12:00 uur.  

De donderdagtraining is een techniekuurtje stok, mes, soms pocktetstick of karambit : drills, flows, ontwapeningen, etc.

Tijdens de zaterdag training komt het ongewapende deel van Eskrima erbij: Pangamot, ook dirty boxing genoemd. HIER vind je alle info over Pangamot.

Tijdens het tweede uur van de training worden de technieklessen naar de straat vertaald; wapengebruik in een Dojo is nu eenmaal anders dan op straat. En hier gaat het uiteindelijk om.  

Het thema van de zaterdagtraining

Waar anderen stoppen gaan wij natuurlijk gewoon door. Een degelijk systeem is onmisbaar voor jouw veiligheid maar stopt vaak zodra er wapens in het spel komen. Jazeker, er worden verdedigingen en ontwapeningen geoefend .. met meewerkende partners .. die geen onverwachte bewegingen maken. Maar werkt het in de praktijk ook zo?

Laten we eerlijk zijn, als je niet weet hoe er gevochten wordt met een stok, een mes, glaswerk, een schaar, schroevendraaier etc. dan is de kans op succes gewoon nihil.

Ik leer je jouw tegenstander te begrijpen én ik leer jou de perfecte overgang van het ongewapende naar het gewapende gevecht - en omgekeerd - te maken zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Zodat je niet gaat schrikken als er plotseling een wapen in het spel komt. Je hoeft dan ook niet, in alle stress, naar een ander systeem over te stappen.

Neem je kans en teken in voor de nieuwe Eskrima groep, start 21 jan. '21 

Het unieke van onze methode is dat gewapend- en ongewapend vechten dezelfde skills vereisen.

En er is meer, behalve de noodzaak van zo'n training: je wordt fitter, sterker, ook gezonder. Niet alleen lichamelijk, ook mentaal. Je leert beslissingen te nemen in een split second en daardoor krijg je meer vertrouwen in jezelf.

Deelname aan de training werkt ook door werk, privéleven, school, andere sporten etc.

Vind je veiligheid - voor jezelf, je naasten - belangrijk? Teken in en doe mee aan de AKTIE. Contributie bedraagt € 52,50 per maand voor 2x trainen/week. Let op: dit is een AKTIE tarief, regulier tarief is € 60,=.

Aktie tarieven blijven de hele abonnementsperiode geldig en worden dus na de aktie NIET verhoogd.